UPDATE CORONA VIRUS 15 maart!

In verband met het Corona virus zijn alle geplande activiteiten van de vereniging opgeschort of vervallen. Dit op advies van de overheid en landelijke KNV EHBO in Zeist.

- Geplande herhalingsavonden komen te vervallen.
- De geplande basiscursus EHBO wordt voorlopig uitgesteld tot begin september.
- De herhalingsavond reanimeren-AED bedienen is uitgesteld tot 08 september.
- De dienstverlening wordt per activiteit bekeken.

Cursus informatie

Alle cursussen worden georganiseerd in samenwerking met KNV EHBO afdeling Velp.

Informatie EHBO cursus voor beginners.
Op woensdag 11 maart 2020 start weer een beginnerscursus. De Cursus inhoud conform de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Er zijn  minimaal 6 en maximaal 12 cursisten. De minimumleeftijd om examen te doen is 16 jaar maar in overleg kan hier van worden afgeweken. Tijdens de cursus wordt o.a. geleerd hoe te handelen bij een ongeval en wat te doen bij letsel, in de breedste zin. Ook leer je reanimeren en omgaan met een AED. Er wordt verwacht dat je de theorie thuis leert. De lesstof is niet moeilijk, maar er wordt behoorlijk wat parate kennis verwacht. Als je slaagt ontvangt je Het Oranje Kruis diploma. De EHBO cursus bestaat uit ongeveer 10 lessen plus examen.

Competentieoverzicht Het Oranje Kruis
1. Vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp
2. Stoornissen in het bewustzijn
3. Stoornissen van de ademhaling
4. Stilstand van de bloedsomloop
5. Ernstige uitwendige bloedingen
6. Shock
7. Uitwendige wonden
8. Brandwonden
9. Kneuzingen en verstuiking
10. Ontwrichting en botbreuken
11. Oogletsels
12. Vergiftiging
13. Elektriciteitsongevallen
14. Letsel door koude
15. Letsel door warmte
16. Vervoer over korte afstand
17. Verband en hulpmiddelen
18. Het menselijk lichaam

De cursus kost 195,- per deelnemer.
Hiervoor krijg je Het Oranje Kruisboekje van de laatste druk, lesmateriaal en verbandmiddelen, les door een kaderinstructeur en een vrijwilliger van de vereniging, oefenen met lotus slachtoffers, gebruik reanimatiepop, gebruik van de oefen-AED en 1x examengeld. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten. Meer informatie bij uw zorgverzekeraar.

Plaats en tijd
De cursus is in de kantine van De Meteoor, Schaarweg 4 in Rheden van 19.30 - 22.00 uur.

Aanmelden
Meer informatie voor de beginnerscursus via info@ehbo-rheden.nl
Aanmelden bij voorkeur met het aanmeldingsformulier

Geldigheid
Een EHBO diploma is 2 jaar geldig en wordt steeds met 2 jaar verlengd. Om het diploma geldig te houden moeten je herhalingslessen volgen om je EHBO competenties op peil te houden. Daarbij veranderen de EHBO-protocollen nog wel eens. Door de herhalingslessen blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Herhalingslessen
In Rheden zijn er herhalingslessen op dinsdagavond van 19.30 - 21.30 uur in de Kantine van De Meteoor, Schaarweg 4 in Rheden. Er zijn ook mogelijkheden om op zaterdag les te volgen.

In Velp zijn er herhalingslessen op donderdagavond van 19.30 - 21.30 uur in het EHBO lokaal van de voormalige Dr. A. Van Voorthuijsenschool in de Schoolstraat 12 in Velp.

Informatie cursus reanimeren-AED bedienen

Deze cursus gaat door. Voorbij, nieuwe datum volgt.
Op woensdag 26 februari 2020 wordt er een reanimatie-AED cursus georganiseerd.
Je hoeft geen EHBO diploma te hebben om deze reanimatie-AED cursus te volgen.
Bij deze cursus leer je een hartstilstand te herkennen, hartmassage, mond-op-mond beademen en de AED bedienen. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Plaats en tijd

De cursus kost 30,- per deelnemer, inclusief een certificaat van de NRR.

Herhalingsles
Om het certificaat geldig en de competenties op peil te houden dien je elk jaar een herhalingsles te volgen. Een herhalingsles kost in 15,-.

Meer informatie via info@ehbo-rheden.nl
Aanmelding bij voorkeur via het aanmeldingsformulier

Informatie herhalingsavond reanimatie-AED bedienen uitgesteld.
Op 08 september 2020 is er een training voor iedereen die zijn of haar kennis wil opfrissen.
Deelnemers van Rheden reanimeert zijn ook van harte welkom. Er is plaats voor maximaal 12 cursisten. Bij grote belangstelling wordt er een extra avond ingepland.

Plaats en tijd
De cursus is in de kantine van De Meteoor, Schaarweg 4 in Rheden van 19.30 - 21.30 uur.

De cursus kost 15,- per deelnemer.

Aanmelden
Aanmelden via ledenadministratie@ehbo-rheden.nl. Er is plaats voor maximaal 12 cursisten.
Bij grote belangstelling wordt er een extra avond ingepland.

Informatie cursus kinder EHBO
Bij voldoende belangstelling wordt er een cursus kinder EHBO georganiseerd. De cursus is geschikt voor (gast)ouders, onderwijzend personeel, verenigingsleven of in de kinderopvang.
Na afloop van deze cursus ontvangt u een aantekening op uw EHBO diploma of een Certificaat van Het Oranje Kruis*. De kosten zijn 85,- voor mensen met een EHBO diploma. De extra kosten voor het certificaat zijn 14,95. Dit certificaat is 2 jaar geldig mits er 1x per jaar een herhalingsles wordt gevolgd. Dit kan uiteraard ook bij onze vereniging.
Een dagcursus wordt meestal gehouden in:

Het Parkhuis - Dorpshuis De Steeg.
                      Parkweg 5
                      6994 CM  De Steeg.

In bovenstaande kosten zijn een lunch en koffie of thee inbegrepen
Duur: van 9.00 - 17.00 uur. De cursus wordt gegeven door Sonja Geerlings.

* Het certificaat Eerste Hulp aan kinderen en het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis worden door het ministerie erkend als een geldig EHBO-certificaat voor de gehele kinderopvang.
Een herhalingsles kost in 20,- voor niet leden, exclusief een certificaat.
De kostprijs van een certificaat brengen we apart in rekening.

Meer informatie via info@ehbo-rheden.nl
Aanmelding bij voorkeur via het aanmeldingsformulier

Vergoeding Zorgverzekeraar
Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van bovenstaande cursussen.
Meer informatie bij uw verzekeraar.

Wijzigingen en fouten onder voorbehoud.